Soroksári Botanikus Kert

A Szent István Egyetem soroksári Kísérleti Üzem és Tangazdaság szomszédságában található a Soroksári Botanikus Kert, amely a Növénytani Tanszék szervezeti egységeként működik.

A Kert vezetését a mindenkori tanszékvezető látja el, az általa megbízott tanszéki munkatárs közreműködésével. A Kert az egyetemi növényismereti gyakorlatok kiemelt helyszíne, így fő feladata az oktatás lebonyolítása és a növényismereti tananyag biztosítása. Minden tanévben ősszel és tavasszal a BSc és MSc képzésben résztvevő hallgatók többnapos növénytani, növényföldrajzi illetve természetvédelmi gyakorlaton vesznek részt. Emellett a Kert területe a talajtani gyakorlatok helyszíne is.

Az egyetemi oktatás mellett a Kert kiemelt feladatának tekinti a kutatást valamint a köznevelési, ismeretterjesztési és természetvédelmi tevékenységet.

További aktuális információkért látogassa meg a Soroksári Botanikus Kert új honlapját: www.sorbotkert.hu!

Elérhetőség:

  • Tel.: 06 1 287 2432
  • Fax: 06 1 287 2432

(A 4. csörgés után automatikusan átáll fax-üzemmódra a telefon.)

Nyitva tartás:

Hétfő-szombat: 9-16 óráig,
Vasárnap: zárva.

Belépődíj:

felnőtt jegy: 500 Ft/fő,
kedvezményes jegy (nyugdíjasok, óvodások, diákok): 300 Ft/fő.

Szakvezetés:

A botanikus kert dolgozói telefonos egyeztetéssel egész évben vállalnak, díja 2000 Ft/alkalom, időtartama kb. másfél óra.

A Soroksári Botanikus Kert megközelíthető a 166-os autóbusszal Budapest Pestszenterzsébet Városközpontból vagy Pestszentimre Dózsa György úttól. Személygépkocsival a Soroksári út — Soroksár, Hősök tere — Templom utca — Vecsési út útvonalon, valamint az M0-ás autópálya felől.

magyar